Italië is een zeer populaire vakantiebestemming onder veel Nederlanders. Het land heeft ontzettend veel verschillende dingen te bieden, dus er is voor ieder wat wils. Je geniet er van de heerlijke pasta, pizza en Italiaanse wijnen en je kunt je tegelijkertijd onderdompelen in de Romeinse geschiedenis. Daarnaast is er in zowat iedere stad ontzettend cultuur te snuiven. Denk aan de bekende plaatsen zoals Pisa, Florence of Venetië. Ook kun je in grote steden zoals Rome en Milaan prima shoppen. Een auto huren is de beste manier om zoveel mogelijk van het land te kunnen zien. In dit artikel lees je alles over de voordelen van het huren van een auto. Daarnaast lees je op welke site je de beste en voordeligste auto’s kunt vinden.

Voordelen auto huren in Italië

Het beschikken over een auto tijdens je vakantie biedt de ultieme vrijheid. Je bent bijvoorbeeld niet afhankelijk van openbaar vervoer en vaste vertrektijden. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Het is handig van te voren te bedenken waar je zoal heen wilt rijden, zodat je in ieder geval een plan hebt. Het voordeel is dat je vervolgens gemakkelijk af en toe van de route kunt afwijken, in plaats van vast zit aan een strak reisschema. Je bepaalt zelf wat je ziet en hoe lang je er over doet. Een dagje erop uit in de mooie natuur van Italië? Met de auto ben je er zo. Of wil je toch nog een dagje Rome bezoeken? Dat kan dan natuurlijk ook. Toeristische steden beschikken vaak over voldoende parkeergelegenheid rond drukke centra. Waar je rekening mee moet houden is dat er in Italië tol moet worden betaald voor het wegennetwerk dat overigens goed is onderhouden. De ‘autostada del sole’ is de belangrijkste snelweg die door het westen van het land loopt.

Prijzen autoverhuur vergelijken

Als je op zoek bent naar een goede prijsvergelijking voor het huren van een auto, neem dan eens een kijkje bij Easyterra. Dit is een onafhankelijke prijsvergelijking die prijzen van alle bedrijven die auto’s verhuren naast elkaar zet in hun systeem. Door gebruik te maken van deze vergelijking hoef je alleen maar je bestemming in te vullen plus de datum en tijd van het ophalen en inleveren van de auto. Bij Easyterra betaal je geen reserveringskosten. Ook kun je kosteloos annuleren of wijzigen tot 48 uur voor aanvang van de huurperiode. Je krijgt dan het volledige bedrag terugbetaald. Ook heb je bij deze vergelijking de laagste prijsgarantie. Je kunt over het algemeen tot wel 60% van de prijs voor de auto besparen. Het reserveren gebeurd op een veilige en simpele manier. Daarnaast zijn er over heel Europa meer dan 8000 ophaallocaties te vinden.

Roadtrip door Italië

Wanneer je eenmaal een auto gehuurd hebt, zijn er verschillende roadtrips die je in Italië kunt maken. Rijd bijvoorbeeld door de Amalfikust, waar je de mooiste Mediterraanse landschappen met prachtige historische dorpjes aantreft. De combinatie met witte stranden en blauwe zee maakt deze bestemming ideaal. Een andere leuke bezienswaardigheid met de auto is Cinque Terre. Dit nationale park staat op de UNESCO lijst voor werelderfgoed en ligt verspreid over vijf schilderachtige dorpjes. Er hangt een zeer romantische en typisch Italiaanse sfeer. Ook kun je met de auto gemakkelijk een mooie reis maken van Rome naar bijvoorbeeld Florence. Onderweg geniet je van indrukwekkende landschappen en in de steden zelf valt er genoeg cultuur te snuiven.