In Nederland zijn er veel diverse soorten vakantiehuizen te vinden. Een vakantiehuis midden in de stad, aan zee, midden in een bos maar ook aan het water! Een vakantiehuis aan het water is een perfecte plek voor een vakantie in Nederland. Of het nou een weekendje weg of juist een hele week is, een vakantiehuis aan het water verveeld nooit. Benieuwd waarom? Lees dan snel de onderstaande redenen!

Veel activiteiten

Een van de voordelen van water dichtbij jouw vakantiehuis, is dat de mogelijkheid tot activiteiten. Het is natuurlijk afhankelijk van het soort water en de temperatuur, maar denk is aan een leuke middag zwemmen? Wie weet kun je in de buurt wel ergens een bootje huren en heerlijk genieten op het water. Voor de avontuurlijke types zijn er misschien ook wel kajak boten te huur. In en om het water zijn vaak veel leuke verschillende activiteiten te vinden. Zeker als het wat warmer is, kan dit erg leuk zijn en zelfs voor wat verkoeling zorgen.

Heerlijke rust

Veel mensen zoeken graag het water op. Niet zo gek, een heerlijk kabbelend beekje of vijver is niet alleen mooi maar vaak ook rustgevend. Ideaal als jij graag wilt wakker met het geluid van kabbelend water, terwijl je geniet van een kop koffie. In de middaguren kun je in alle rust genieten van een goed boek of een heerlijk dutje in de zon. ’s Avonds kun je daarentegen juist genieten van een heerlijk verkoelend briesje terwijl je geniet van een lekker biertje of wijntje. Een vakantiehuis aan het water is een perfecte plek om helemaal tot rust te komen.

Mooi uitzicht

Een vakantiehuis dichtbij het water, dat kan haast niet anders dan een mooi uitzicht hebben. Een mooie kabbelende beek of een heuse vijver, er zijn veel vakantiehuizen te boeken met het gewenste water in de buurt. In de ochtend kun je genieten van een heerlijke kop koffie aan het water met een prachtig uitzicht.

Heel Nederland door

Nederland is natuurlijk een echt waterland. Daarom kun jij door heel Nederland een vakantiehuis boeken aan het water. Zo kun je kiezen uit een vakantiehuis aan bijvoorbeeld een meer, een vijver of echt aan zee. Dat kan op heel veel plekken in Nederland. Zowel in het noorden van het land, op een van de Waddeneilanden, maar ook in het westen, oosten of zuiden van Nederland. Zo kun jij altijd een plekje vinden. Juist lekker dichtbij, of toch een stukje verder weg in Nederland.