Bij het woord ‘voetbalreis’ denken veel mensen direct aan een compleet verzorgde voetbalreis (inclusief vlucht, hotel overnachting en wedstrijdtickets) naar bijvoorbeeld Engeland, Frankrijk of Spanje. Echter kan men voor een unieke voetbalervaring het ook dichter bij huis zoeken. Het Duitse voetbal biedt voldoende kansen voor een mooie voetbalervaring. Waarom zou jij wellicht moeten kiezen voor een bezoek aan de Bundesliga?

Korte reistijd, zonder vlucht

Wil je aantrekkelijke voetbal zien en een unieke voetbal belevenis ervaren maar heb je geen zin in een lange reistijd per trein of vliegtuig? Dan biedt de Duitse Bundesliga uitkomst. Enkele Duitse topclubs bevinden zich net over de grens met Duitsland. Zo kunnen de noorderlingen binnen een paar uur rijden naar Werder Bremen, Borussia Dortmund, Schalke 04 en Hamburger SV. De Nederlanders uit het zuiden van het land kennen een korte reistijd naar clubs als FC Köln, Borussia Dortmund en Fortuna Düsseldorf.

voetbalwedstrijd

De meeste clubs liggen op zo’n 2 tot 2,5 uur rijden!

Relatief lage kosten voetbalreis

Het bezoeken van een voetbalwedstrijd hoeft niet duur te zijn en is in vergelijking met een voetbalweekend naar Engeland zelfs goedkoop. Het bezoeken van een club uit de 2.Bundesliga kan al vanaf een paar tientjes. Wanneer je denkt dat het voetbal op het tweede niveau vergelijkbaar is met de Keuken Kampioen Divisie in Nederland dan heb je het mis. In de 2.Bundesliga geen clubs als Almere City en Telstar maar Hamburger SV, Sankt Pauli en FC Köln.

Wedstrijden in de Bundesliga, het hoogste niveau van Duitsland liggen iets hoger qua kosten, maar dan heb je het wel over clubs als Borussia Dortmund, Bayern München en Schalke 04. De sfeer, het stadion en de unieke voetbalervaring maken het het geld meer dan waard.

Hoog niveau voetbal met topspelers

De Duitse Bundesliga kan met clubs als Borussia Dortmund, Schalke 04 en Bayern München gezien worden als een van de sterkste competities van Europa. Het is dan ook niet zo gek dat spelers als James Rodriguez, Marco Reus en Franck Ribéry de keuze hebben gemaakt om uit te komen voor een van deze Europese grootmachten.

Wist je dat in het seizoen 2012/13 de Champions League finale zelfs gespeeld werd tussen Borussia Dortmund en Bayern München? Arjen Robben maakte vlak voor tijd de 1-2 waardoor Bayern München er dat jaar met de Champions League vandoor ging!

Enorme stadions in de Bundesliga

Door het hoge niveau voetbal kun je je vast voorstellen dat het bezoeken van de wedstrijden in de Bundesliga zeer in trek is bij zowel de Duitse als buitenlandse voetbalsupporter. Gevolg hiervan zijn de enorme stadions die wekelijks tot de nok zijn uitverkocht. Het grootste stadion van Duitsland is het stadion van Borussia Dortmund (Signal Iduna Park) en biedt plaats aan meer dan 80.000 supporters. Het stadion van die andere topclub uit de Bundesliga, Bayern München, oogt groter maar heeft “slechts” plek voor 75.000 toeschouwers. Ook clubs uit de sub-top als Hertha BSC en Schalke 04 kunnen wekelijks respectievelijk 74.000 en 62.000 supporters herbergen.

Om een goed beeld te geven van de grootte van de stadions in de Bundesliga, de Kuip en Johan Cruijff Arena bieden wekelijks plaats aan ongeveer 50.000 toeschouwers. De sfeer in Duitsland is dan ook niet te vergelijken met de Nederlandse. Het is werkelijk uniek en je moet simpelweg eens een bezoek brengen aan de Duitse Bundesliga.

Gezelligheid voorafgaand aan de wedstrijd

Voorafgaand aan de wedstrijd is het altijd gezellig rondom het stadion. Alle supporters komen al vroeg samen in een van de vele supporterscafés rondom het stadion. Muziek, Bratwurst en Bier, de ideale combinatie om alvast in de stemming te komen voor een mooie wedstrijd. Wanneer het supporterscafe dat jij wilt bezoeken iets verder van het stadion ligt hoeft dit geen probleem te zijn. Het openbaar vervoer is in de Duitse speelsteden op de wedstrijddag namelijk gratis op vertoon van wedstrijdtickets.

Wil jij een wedstrijd bezoeken bij onze oosterburen dan kun je je tickets direct bestellen via de website van desbetreffende club. Mocht dit niet lukken dan bieden voetbal bureau’s als VoetbalreizenXL en VoetbalticketXpert uitkomst.

voetbalreizen

Welke club ga jij binnenkort bezoeken?