Wil je binnenkort op vakantie of beraam jij je op een bestemming voor volgend jaar en behoor je tot het slag van de sportieve vakantiegangers? Dan kunnen we het je bij Trendsandtravel absoluut aanraden om te gaan wandelen in Frankrijk. In dit blog nemen we je alvast mee naar verschillende mooie omgevingen in het midden en het zuiden van la douce France. Daarnaast inspireren we je graag met luxe vakantieparken waar je in een comfortabele vakantievilla de perfecte uitvalsbasis vindt voor een onvergetelijke wandelvakantie. Dus snoer in gedachten je wandelschoenen stevig aan en ga alvast met ons mee voor een rondje ‘faire du promenade’!

Ruim 180.000 kilometer aan wandelroutes

Frankrijk biedt je wandelplezier in overvloed en dat maakt het vakantieland met eindeloos veel kilometers aan wandelroutes tot dé bestemming voor iedereen die graag zoveel mogelijk de paden op en de lanen in gaat. Er zijn schitterende lange afstandswandelingen voor zowel de beginnende als de meer ervaren wandelaars én voor jong en oud. Je hebt daarbij de keuze voor een wandeling over het platteland, in de heuvels, langs de kust of door glooiende wijngaarden. Het netwerk met een totale lengte van meer dan 180.000 kilometer aan gemarkeerde wandelroutes toont eens te meer aan dat Frankrijk ontzettend gastvrij is richting wandelaars. Dit netwerk is onderverdeeld in  streekpaden (GRP), kortere Promenade et Randonnée (PR) routes en Grande Randonnées (GR). 

Wil je met het hele gezin wandelen in Frankrijk? Dan kun je kiezen voor een A pied en famille-route. De wandelroutes uit deze categorie duren tussen de een en drie uur en zijn een onderdeel van de Promenade et Randonnée-routes. Vaak rennen de kinderen al vooruit op zoek naar de volgende aanwijzing voor de richting van de route en hebben zij volop plezier! 

Wandelen in de Languedoc

Een van de regio’s waar je goed terecht kunt voor een wandelvakantie in Frankrijk is de Languedoc. In dit gebied vind je prachtige zandstranden en je geniet er ‘s zomers van een heerlijk warm klimaat. Wandelen in de Languedoc is voor zowel beginnende wandelaars als getrainde wandelaars een uitdaging, en dat komt doordat het landschap in deze streek zeer gevarieerd is. Je kunt er onder andere wandelen in de bergen van de Pyreneeën, door de uitgestrekte wijngaarden, in het wereldberoemde natuurgebied de Garrigue en aan de kust van de Middellandse Zee. Daarnaast maken de vele oude Romeinse routes de Languedoc favoriet onder de wandelvakanties in Frankrijk. 

Wandelen in de Franse Alpen

Ook wandelen in de Franse Alpen is een prachtige optie, want geen gebied is zo geschikt om gevarieerde tochten te maken als het gebied met de hoogste bergen van Frankrijk. Je hebt er de keuze uit een uitgestrekt netwerk aan wandelpaden over de hoogste bergkammen of in idyllische valleien. Midden in de Franse Alpen van de Valais en de Haut Chablais ligt Portes du Soleil, een veelzijdig gebied met groene sparren, uitgestrekte meren, riviertjes, vrolijke alpenkoeien en authentieke boerderijen. In de zomermaanden kun je in dit gebied mooie wandelingen maken die je langs het Meer van Genève en knusse Alpendorpjes voeren. 

Na het maken van een stevige wandeltocht gaat er natuurlijk niets boven het strekken van je benen in een accommodatie die van alle gemakken is voorzien. Wij kunnen je een verblijf op het vijfsterren-vakantieresort AlpChalets Portes du Soleil aanraden. Het resort bestaat uit enkele robuuste chalets met exclusieve designappartementen en penthouses voor vier tot tien personen. Ook de wellness met jacuzzi, zwembad, fitness en sauna doet weldaden en zorgt ervoor dat je spieren en gewrichten weer helemaal soepel zijn voor de volgende dynamische wandeldag. 

Wintersporten in Portes du Soleil 

Heb je het in Portes du Soleil zo goed naar je zin gehad dat je er ook in de winter naartoe zou willen? Dat kan, want dit gebied herbergt in de wintermaanden een van de mooiste skigebieden ter wereld met ruim 650 kilometer aan blauwe, rode en zwarte pistes. Wat wintersporten in Portes du Soleil extra aantrekkelijk maakt, zijn de skisafari’s die je van land naar land kunt maken. Het wintersportgebied bestrijkt zowel Frankrijk als Zwitserland en dus kun je genieten van het beste van twee werelden.