Wandelvakanties in Portugal

Houd je van het maken van flinke wandeltochten? Dan is een wandelvakantie vast wel iets voor jou. Daarbij heb je een enorme keuze aan wandelvakanties naar plekken overal ter wereld. Maar in Europa kom je als wandelaar al genoeg aan je trekken. Europa kent veel verschillende landen met prachtige natuur met goed aangelegde wandelroutes. Het is dan alleen nog de vraag naar welk Europees land je wilt? Heb je al eens een wandelvakantie Portugal overwogen? Portugal is een ideaal land voor een wandelvakantie. Je zult niet snel last hebben van regen, want dat is toch wel een hinderlijke bijkomstigheid bij een wandelvakantie. Portugal kent een verscheidenheid aan prachtige en soms unieke natuur en er is veel variatie in verschillende landschappen. Wandelvakanties Portugal zullen dus nooit saai zijn.

Regio’s en eilanden voor wandelvakanties in Portugal

Het land Portugal bestaat uit een gedeelte ten noorden van de rivier de Taag en een deel ten zuiden van de Taag. Het noorden is bergachtig en er heerst een wat koeler klimaat met soms regenachtige periodes. Het zuiden daarentegen is minder bergachtig en is het vrijwel het hele jaar door zonnig, warm en droog. De meest bekende omgeving in het zuiden is de Algarve. Mede door het warme weer lokt deze regio vooral veel zonaanbidders die de gehele vakantie op het strand verblijven. Maar de Algarve biedt veel meer. De regio heeft een prachtige natuur, waarbij je langs de kust kunt wandelen langs de grote rotsformaties. Maar een bezoek aan de historische stadscentra van de steden Faro en Lagos zijn zeker de moeite waard om tijdens je wandelvakantie Portugal te bezoeken.

Maar er zijn nog meer wandelroutes Portugal die je kunt bewandelen. Vergeet bijvoorbeeld niet het Portugese eiland Madeira voor de Afrikaanse kust. Van de vele aangeboden wandelvakanties Portugal, springt dit prachtige eiland met de vele exotische bloemen er toch tussenuit. Zoek je een bijzondere wandelvakantie Portugal, dan biedt Madeira alles wat je voor een wandelvakantie nodig hebt. Iets veder in de Atlantische Oceaan ligt een Portugese archipel, de Azoren. Dit is een groep van negen eilanden, met een fantastisch constant en gematigd klimaat van gemiddeld 22° Celsius. Bij wandelvakanties in Portugal kan de temperatuur soms hoog oplopen, op de Azoren heb je hier geen last van. Als je een wandelroute langs de kust volgt heb je kans om zelfs walvissen te spotten. Verder zijn de Azoren interessant om hun Vlaamse historie.

Wandelniveau voor wandelvakanties Portugal

Uiteraard zijn wandelvakanties in Portugal actieve vakanties waarin je veel wandelt en dat de nodige fysieke inspanning vereist. Het is daarom belangrijk om goed op te letten bij het boeken van een wandelvakantie Portugal wat het wandelniveau van de reis is. Je moet immers de wandelroutes Portugal wel bij kunnen houden. Gelukkig zijn niet voor alle wandelvakanties in Portugal veel ervaring en een zeer goede conditie vereist. De wandelroutes Portugal zijn dan ook voorzien van een bepaald niveau.
• Niveau 1: bij dit niveau zijn de wandelroutes Portugal redelijk gemakkelijk, met af en toe een lichte helling of afdaling. Met een normale conditie zijn de routes gemakkelijk en ontspannen af te leggen.
• Niveau 2: dit zijn gemiddelde wandelroutes Portugal. Tijdens de wandeltocht kun je af en toe een redelijk pittige helling of afdaling tegenkomen. Boek je een wandelvakantie Portugal op dit niveau, dan is een goede conditie en voldoende wandelervaring vereist.
• Niveau 3: dit zijn redelijk zware wandelroutes waarbij je regelmatig een zware helling of afdaling tegenkomt. Een uitstekende conditie en veel wandelervaring is met dit niveau zeker vereist.

Wandelvakanties Algarve

De Grand Route 13 is een wandelvakantie Algarve, wat je leidt door de binnenlanden van de Algarve en je kennis laat maken met authentieke dorpjes, fraaie natuur en de vriendelijke lokale bevolking. Dit is een wandelvakantie Algarve van acht dagen en waarbij je zes dagen een wandelroute aflegt. De wandelroutes zijn tussen de 15 en 25 kilometer. Je maakt tijdens deze wandelvakantie Algarve kennis met de hele zuidoostelijke regio van de Algarve. Je wandelt door glooiende landschappen met de ene keer wat gemakkelijkere hellingen en de andere keer kom je een vrij pittige helling tegen. Onderweg kom je door authentieke dorpjes waar je met de lokale bevolking kunt kennismaken en waar je een pauze kunt nemen om te lunchen. Zo leer je ook de lokale eetgewoontes kennen.

Tijdens de wandeltochten kom je de uiteenlopende natuur van de Algarve tegen. Je wandelt door bossen, akkers, weiden en wat bergachtige gebieden met prachtig uitzicht over de dalen of over de Middellandse Zee als je een wandelroute richting de kust loopt. Naast wandelen kun je ook even tot rust komen in verschillende lokale en kleine musea die je op je wandeltocht tegenkomt. Tijdens deze wandelvakantie Algarve overnacht je in diverse hotels en is een stevig ontbijt altijd inbegrepen.

Ook als single kun je deelnemen aan de wandelvakanties Algarve met de single wandelvakantie. Je reist dan met meerdere singles en je overnacht in hotels in een eenpersoonskamer. Tijdens de single wandelvakanties Algarve doe je het zuidwesten van de Algarve aan. Het is een achtdaagse reis, waarbij je vijf dagen een wandelroute loopt tussen de 10 en 17 kilometer. De eerste wandelroute begint en eindigt in de stad Silves, waar je door ongerepte natuur wandelt en enkele authentieke dorpjes passeert. De wandeltocht naar de stad Lagos is wel de mooiste tijdens deze wandelvakantie Algarve. Je wandelt door een grillig landschap met rotsformaties en grotten, om uiteindelijk uit te komen in het schilderachtige Lagos met de vele witgeschilderde huisjes. Ook lekker tijdens deze reis is een bezoek aan een kuuroord waar je een dagje even tot rust kunt komen.

Wandelvakanties Madeira

Zoek je mooie wandelvakanties Portugal? Overweeg dan één van de vele wandelvakanties Madeira. Madeira wordt ook wel het bloemeneiland genoemd door de vele exotische bloemen die op het eiland in het wild groeien. Madeira is een eiland dat bij uitstek geschikt is voor een wandelvakantie. Dit komt ook omdat je hier niet veel strandtoeristen tegen zult komen. De kusten van Madeira bestaan bijna allemaal uit steile rotswanden. Een wandelvakantie Madeira is daarom ook de moeite waard, want het eiland wordt vooral bezocht door wandel- en fietsliefhebbers. Ook de temperatuur is altijd heerlijk met gemiddeld zo’n 22° Celsius. Madeira kent een unieke bomensoort die familie is van de laurier. De bomen zijn zo uniek dat zij zijn vermeld op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. In het wild levende zoogdieren kent het eiland niet, maar tijdens je wandelvakantie Madeira kun je wel veel exotische vogelsoorten tegenkomen. Een wandelvakantie Madeira is dan ook op en top genieten van de prachtige ongerepte natuur. Hier kom je als wandelaar, maar ook als natuurliefhebber volop aan je trekken en biedt de natuur genoeg mogelijkheden voor het maken van prachtige foto’s. Eigenlijk moet je als fervent wandelaar ooit eens één van de wandelvakanties Madeira gemaakt hebben.

Wandelvakanties Azoren

De Azoren behoren tot een gebied waar je wandelvakanties Portugal maakt op vooral vulkanisch gebied. De Azoren zijn door vulkaanuitbarstingen ontstaan. Hierdoor kennen de eilanden veel ruwe rotsformaties, maar kom je tijdens je wandeltochten ook prachtige uitzichten op vulkaankraters tegen die inmiddels volledig bebost zijn. Doordat de ondergrond nog steeds warm is, kun je onderweg regelmatig je spieren ontspannen in één van de vele thermale bronnen die de eilanden rijk zijn. Verder kom je door pittoreske dorpjes en wordt je telkens weer verrast door een ander uitzicht. Helemaal een belevenis is het, als je tijdens één van je wandeltochten walvissen voor de kust kunt spotten.