Dat is balen. Daar gaat je bagagewagen. Ben je binnenkort van plan om erop uit te trekken met je aanhanger, vouwwagen of caravan? Dan is een goed aanhangerslot essentieel tegen eventuele diefstal. Neem bijvoorbeeld een disselslot als aanhangerslot. Zonder een goed aanhangerslot loop je het risico dat jouw mooie bagagewagen met inhoud en al, gestolen wordt. Aankloppen bij een verzekeraar kan je uiteraard doen, maar deze zal alleen je verzekeringen wanneer je hebt geïnvesteerd in een goed werkend SCM gekeurd aanhangerslot. Het is dus zeker een aanrader dit goed in de gaten te houden. Een SCM-keurmerk kun je vaak herkennen aan het oranje driehoekige logo. In de meest webshops wordt dit vaak duidelijk vermeld. In deze blog vertellen we je meer over aanhangersloten. Zo weet jij straks wat SCM precies betekent en kan je een betere overweging maken welk aanhanger slot voor jou de beste keus is. 

Wat betekent een SCM gekeurd aanhangerslot?

SCM is een bekend begrip in de wereld van een aanhangwagenslot. SCM staat voor Stichting Certificeringen Motorrijtuigbeveiliging en heeft als doel voor ogen om beveiligingssystemen goed te keuren om diefstal tegen te gaan. Er bestaan verschillende typen aanhangwagen slot om voertuigen mee te beveiligen:

  • Een mechanisch systeem
  • Elektronisch systeem
  • Een ingebouwd systeem

In deze blog pakken we een disselslot erbij, deze valt onder een mechanisch systeem. Een disselslot dient als beveiligingssysteem die voorkomt dat ongewensten de dissel koppelen aan een trekhaak en er vandoor gaan met jouw aanhangwagen of caravan. Een aanhangwagenslot die voorzien is van een SCM-keurmerk heeft enkele grote voordelen:

  • De kans dat jouw aanhangwagen gestolen wordt, is door middel van een SCM aanhangwagenslot een stuk kleiner.
  • De kans dat iemand het slot openbreekt verkleint 
  • Jouw verzekeraar stelt het op prijs wanneer je gebruik maakt van een SCM gekeurd disselslot. Hiermee krijg je gunstigere verzekeringsvoorwaarden

De beste disselsloten als aanhangerslot

Jouw keuze voor een geschikt disselslot zal afhankelijk zijn welk soort aanhangwagen wordt getrokken. Er kan namelijk ook aan de kracht van het disselslot eisen worden gesteld. Zo heeft bijvoorbeeld een eenvoudige boedelwagen andere trekkracht nodig dan een zware aanhanger of caravan. Daarnaast is het ook belangrijk dat het materiaal van de disselslot goed bestand is tegen stof en verschillende weersomstandigheden. Een plus is dan ook dat het aanhangerslot uitgevoerd is in gehard staal en dar er ook reservesleutels aanwezig zijn. Een goed en kwalitatief aanhangwagen slot die aan zulke eisen voldoet is een DoubleLock Condor. Dit slot is populair om het feit dat deze  universeel toepasbaar is voor de meeste geremde en ongeremde koppelingen. Alleen niet voor AL-KO koppeling. Daarvoor heb je de zogenoemde Eagle variant voor. 

Meer informatie over een aanhangerslot?

Wil je graag een aanhanger slot kopen, maar weet je niet precies wij welke winkel je precies moet zijn? Of wil je juist meer informatie over een aanhangwagen slot? Met een aanhangerslot van aanhangwagendirect ben je verzekerd van een goed aanhangerslot. Daarnaast beschikt aanhangwagendirect over een ruim assortiment van andere aanhangersloten. Neem gerust contact met ze op. Ze helpen je graag verder door middel van een vrijblijvend advies.