Kennis is macht en aangezien er zoveel informatie online beschikbaar is, kun je tegenwoordig erg makkelijk goed voorbereid op reis gaan. Ga jij naar en plek waar je nog nooit bent geweest? Lees dan onderstaande tips om toch voorbereid op reis te gaan!

Koop een reisgids

Ondanks dat alles op internet te vinden is, zijn reisgidsen nog steeds belangrijk voor reizigers. Ook al is hun praktische informatie vaak verouderd, is het een goede manier om een ​​overzicht te krijgen van hoe je je kunt verplaatsen, ideeën op kunt doen over wat er te zien en te doen is, routes te suggereren en de kaarten en aanbevolen plaatsen bekijken. Het helpt om de basis van de planning te leggen. Trouwens, er is ook gewoon iets leuks aan het vasthouden van een boek en het markeren van plaatsen die het lezen van een blog niet biedt. En het is iets waar je tijdens je reis op terug kunt grijpen, bijvoorbeeld in die lange busreis naar de volgende stad!

Lees reisblogs

Vervolgens ga je op zoek naar reisblogs. Reisgidsen zijn een goede basis, maar blogs kunnen veel hiaten opvullen, omdat je meer actuele informatie en buiten de gebaande paden gelegen bestemmingen kunt vinden en zelfs vragen aan bloggers kunt stellen. 

dit moet je doen voor je een reis gaat maken

Vraag vrienden/familie om advies

Dus je hebt je gids en enkele blogs gelezen. Vraag dan vrienden en familie om hun advies, of anders of ze iemand kennen die advies kan geven. Wie weet heb je een paar vrienden die daar onlangs zijn geweest. Ze kunnen je advies, tips en suggesties over hotels en restaurants geven.

Vraag andere reizigers

Aangezien niet iedereen een blogger is, raden wij Couchsurfing of The Nomadic Network aan als alternatief op de gidsen, blogs en mondelinge tips. Het zijn allebei geweldige manieren om in contact te komen met zowel de lokale bevolking als reizigers om goede tips en informatie te krijgen.

Wat moet je doen als je een reis gaat maken

Lees enkele boeken

Ten slotte is het verstandig om enkele boeken over het land waar je heen wil te kopen. Je  kunt een plaats niet kennen als je de geschiedenis niet kent. Met een lange vlucht voor de boeg heb je vaak tijd genoeg om de rijke geschiedenis van een land beter te begrijpen.

Grote kans dat je plannen, routes en ideeën zullen veranderen als je op de grond staat. Je weet nooit hoe een plek echt is totdat je gaat, maar met wat voorbereiding is het beeld niet helemaal wazig en is er een duidelijker beeld. Een bezoek brengen aan een plek waar je weinig van weet in een regio waar je nog nooit bent geweest, kan enigszins intimiderend zijn. Natuurlijk, het verdwijnt meestal als je landt. Een beetje onderzoek doen om een ​​plaats te leren kennen, haalt een deel van dat voorgevoel weg!