Los Angeles is een stad die tot de verbeelding spreekt. De City of Angels staat dan ook bijna synoniem voor Hollywood en de vele wereldsterren die hier over de straat lopen. Tijdens een roadtrip met een camper in de Verenigde Staten mag een bezoek aan Los Angeles dan ook niet ontbreken. Heb je enkele dagen in deze wereldstad en weet je nog niet wat te doen? Bekijk dan onze lijst Los Angeles bezienswaardigheden.

Top 10 Los Angeles bezienswaardigheden

De Pier van Santa Monica

De pier van Santa Monica is zonder twijfel een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Los Angeles. De pier is meer dan honderd jaar oud en is de plaats waar een amusementspark is gevestigd. Vooral het reuzenrad is een icoon geworden de laatste decennia. De pier is vrij toegankelijk, maar voor de attracties moet een kaartje worden gekocht.

De Walk of Fame

De Hollywood Walk of Fame is wellicht de grootste reden waarom toeristen naar LA trekken. Duizenden sterren van acteurs, actrices, artiesten en andere beroemdheden liggen verwerkt in het voetpad langs Hollywood Boulevard. Ondertussen zijn er meer dan 2600 sterren te bewonderen, een aantal dat jaarlijks nog steeds groeit. Deze zijn gelegen verspreid over een grote afstand, maar wil je de meest beroemde sterren zien, dan verken je het best de omgeving rond het Chinese theater. Dit theater is tevens een van de andere bezienswaardigheden in Los Angeles. Hier vinden namelijks heel wat filmpremières plaats.

Universal Studios

Dit themapark is mijn persoonlijke favoriet wanneer het gaat om bezienswaardigheden Los Angeles en ik zal wellicht de enige niet zijn. Universal Studios is nu eenmaal een must voor iedere filmliefhebber. Wandel door de studio’s tijdens een tour en ontdek klassieke filmsets of leef je uit op een van de interactieve attracties waarmee je je in een film als Jurassic Park of Harry Potter waant. Wil je het even rustig aan doen? Dan is het bijwonen van een show zoals Waterworld zeker ook de moeite waard!

Venice Boardwalk

Net ten zuiden van Santa Monica ligt het hippe Venice. Venice Beach is een van de Los Angeles bezienswaardigheden, maar de aangrenzende boardwalk is dat evenzeer. Vanaf deze promenade kun je genieten van indrukwekkende oceaanuitzichten, de vele winkeltjes, restaurantjes en straatartiesten. Ideaal om even aan het drukke stadsleven te ontkomen.

Rodeo Drive

Rodeo Drive staat synoniem voor luxe! Deze winkelstraat in Beverly Hills is zo elitair dat je als gewone toerist niets meer kunt doen dan windowshoppen. Heel wat winkels doen hun deuren immers slechts open op afspraak. Je vindt er onder meer winkelketens zoals Louis Vuitton, Versace en Dior.

Hollywood sign

Het Hollywood sign hoog op de omringende heuvels van LA zijn een waar stadsicoon geworden. Oorspronkelijk stond er Hollywoodland en was dit een reclamestunt. Ondertussen staat het meer bekend voor de wereldberoemde filmindustrie. Vanuit verschillende plaatsen in de stad is deze must see van bezienswaardigheden van Los Angeles te bewonderen, maar je kan er ook naartoe hiken. De trail start bij het Griffith Observatory.

Chinatown

De wijk Chinatown in Los Angeles is een van de grootste ter wereld en is een must wanneer je in de stad bent. Je vindt er niet alleen heerlijke dinermogelijkheden, maar ook tal van galerijen en unieke winkeltjes. De kleurrijke wijk is vooral erg leuk voor amateurfotografen.

Griffith Observatory

Dit observatorium is gelegen in Griffith Park, het grootste stadspark van Los Angeles en dus een van de bezienswaardigheden Los Angeles op zichzelf. De locatie van het observatorium biedt enkele van de mooiste uitzichten op de stad en het Hollywood sign, maar is op zich ook een bezoek waard. Toegang tot de telescopen en tentoonstellingen is gratis, maar voor de shows dient men een ticket te kopen.

Hollywood Forever

Misschien een van de meest lugubere bezienswaardigheden in Los Angeles, maar toch een must wanneer je in de stad bent. Deze begraafplaats is wat Pere Lachaise is voor Parijs en la Recoleta voor Buenos Aires. Het is de laatste rustplaats voor tal van beroemde inwoners van de LA. Zo ligt onder andere actrice Judy Garland, George Harrison van de Beatles en Johnny Ramone van de Ramones hier begraven.

Runyon Canyon Park

Dit is misschien wel dé wandelbestemming bij uitstek als je in LA bent. Natuurlijk niet te vergelijken met andere bestemmingen zoals Yellowstone National Park etc. Runyon Canyon Park is gelegen ten noorden van Hollywood Boulevard, dicht bij Hollywood Hill, vind je hier tal van trails. De plaats bij uitstek voor wandelaars en joggers.