Wil je naar een tropische bestemming maar heb je geen zin om een etmaal in het vliegtuig te zitten zoals bijvoorbeeld naar Costa Rica? Dan is Kaapverdië voor jou de place to be. Kaapverdië, dat ook wel Cabo Verde wordt genoemd is niet alleen korter vliegen er is ook nog eens een heleboel te doen en te zien. Een perfect vakantie-eiland waar je misschien niet meteen bij stilstaat, maar waar je een fantastische tijd zult beleven.

Kaapverdische Eilanden

Kaapverdië bestaat uit 10 eilanden en ligt voor de kust van Senegal, Afrika. Eén van de eilanden is onbewoond, maar op de rest is het heerlijk vertoeven. Het klimaat is er voor ons Europeanen heerlijk te noemen. Het hele jaar door is de temperatuur namelijk aangenaam en tussen de 24 en 32 graden. Regendagen zijn er maar weinig en daarom kun je het hele jaar naar de prachtige eilanden van Kaapverdië afreizen.

Kaapverdische Stranden

De stranden zijn zeker één van de mooiste bezienswaardigheden van Kaapverdië. Denk aan langgerekte, witte stranden met palmbomen en helderblauw water. Een perfecte uitgangspositie voor een relaxvakantie, maar ook erg fijn als je meer wilt zien. Zo kun je heerlijk strandhoppen en kom je op de mooiste plekken.

De mooiste strandeilanden van Kaapverdië

Kaapverdië heeft een aantal echte strandeilanden die welbekend zijn bij badgasten. Maio, Boa Vista en Sal zijn hiervan de bekendste. Hier kun je die hierbovengenoemde hagelwitte stranden vinden. Op deze eilanden ook toeristische dorpjes waar je naast het genieten van de stranden en het mooie weer, ook kunt genieten van heerlijk eten in de restaurants, een drankje op het terras en leuke snuisterijen in de winkeltjes.

Ben je op zoek naar het allermooiste strand? Ga dan naar Santa Monica, op het eiland Boa Vista. Dit eiland wordt door velen een van de mooiste stranden ter wereld genoemd. De stranden zijn hier onaangeroerd en er is niets op gebouwd. Verwacht dus geen luxe en hippe strandtenten maar echte, onaangestaste natuur.

Boottochten op Kaapverdië

Waar water is en toeristen zijn, zijn boottochten. Zo ook op Kaapverdië. En wat voor boottochten. Je kunt tijdens deze tochten genieten van de adembenemende omgeving en zelfs van eiland naar eiland varen, waardoor je in één klap meerdere van de mooiste bezienswaardigheden van Kaapverdië ziet. Deze boottochten zijn geschikt voor jong en oud en zorgen gegarandeerd voor een leuke dag.

Snorkelen en duiken

Alles boven het water gezien? Dan kun je met snorkelen en duiken de mooiste bezienswaardigheden van Kaapverdië onderwater bekijken, hiervoor zijn diverse aangewezen spots waar je dit veilig kunt doen. Je kunt rondom de Kaapverdische eilanden namelijk een heel breed scala aan prachtige vissen en andere zeedieren zien. Je verwachtingen mogen zeker hoog zijn want naast de gekleurde riffen kun je rondom de Kaapverdische eilanden ook scheepswrakken zien en genieten van onder andere schildpadden en roggen.

Zoutvlaktes

Op Sal kun je een prachtig natuurverschijnsel zien. De resten van een oude vulkaan werden daar namelijk door zoutpannen gelegd, die in het verleden zijn gebruikt voor de zoutproductie. Alles is tot in detail bewaard gebleven waardoor je een kijkje kunt nemen in hoe ze er vroeger te werk gingen. Je kunt zelfs een duik wagen in de zoutmeren, al is duiken niet het goede woord, want je blijft er natuurlijk in drijven. Naastdat dit leuk is, een mooi gezicht en daarmee een van de mooiste bezienswaardigheden van Kaapverdië, is het ook nog eens weldadig voor je huid.

Serra Malagueta National Park

Nog meer prachtige natuur. Ook het Serra Malagueta Natural Park behoort tot de mooiste bezienswaardigheden van Kaapverdië. Het is een uitgerekt stuk natuur waar je een heleboel plantensoorten kunt ontdekken, namelijk meer dan 120. Naastdat plantenliefhebbers hier hun hart kunnen ophalen is het ook voor vogelliefhebbers een genot. Zo komen er unieke vogels die je op andere plekken niet snel zal spotten. Daarnaast zijn er ook andere dieren zoals bijvoorbeeld knaagdieren en aapjes. Zeer divers dus en zeker ook het bezoeken waard!