Sofia

Sofia, de hoofdstad van Bulgarije, is de ideale bestemming voor een citytrip of een korte vakantie. De goede bereikbaarheid van het land en de relatieve onbekendheid van de stad als vakantiebestemming, maken een weekend Sofia tot een uitstekende keus. De stad maakt een overweldigende indruk op elke type reiziger. Of je graag gaat hiken of liever de stad wilt verkennen, een weekendje in Sofia laat altijd een bijzondere indruk achter. Een aantal tips om je verblijf extra interessant te maken willen we je echter niet onthouden.

Sofia weekend: de St George Victor Rotunda

Vanzelfsprekend is Sofia gezegend met oude, klassieke gebouwen die de geschiedenis van de stad zichtbaar maken. De St George Victor Rotunda is een van de vele kerken in Sofia die je gewoon gezien moet hebben tijdens je Sofia weekend. Het is oudste bouwwerk uit de Romaanse tijd en doet nog steeds dienst als kerk. De ruines worden volledig omgeven door moderne witte gebouwen waardoor het cotrast des te groter is. De toegang is geheel gratis.

Koffie en banitsa

Je staat er niet direct bij stil, maar goede koffie in Bulgarije vind je ondergronds; de metrostations. Hier tref je geen koffie uit de automaat aan, maar heerlijk vers gezet. In de metrostations vind je ook authentieke bakkerijen waar je van een heerlijke banitsa kan genieten. Het is de traditionele lekkernij, bestaande uit laagjes deeg, gevuld met kaas.

Sofia in een oogopslag

Een bijzondere stad bekijken doe uiteraard vanaf een bijzondere plek. Op een klein half uur rijden met de taxi zie je de Vitosha mountain. Deze berg is een onderdeel van een groter natuurgebied en het geeft je een unieke kijk op de stad. De bosrijke omgeving is ideaal om een lange wandeling te maken tijdens je weekend Sofia en je te vergapen aan het grandioze uitzicht. Een taxirit naar Vitosha mountain kost ongeveer € 12,=

Bulgaarse yoghurt

De meeste centenials, de honderdjarigen, wonen in, jawel, Bulgarije. En dat komt natuurlijk door de beroemde Bulgaars yoghurt. Ben je dus een weekendje in Sofia dan kan je er niet onderuit om de nationale trots te proeven.