Wil jij er binnenkort even lekker tussenuit. Wil je niet naar het buitenland, maar wil je genieten van een mooie stad die ons land te bieden heeft. Denk dan eens aan Leeuwarden. Een weekendje weg in Leeuwarden is zeker de moeite waard. Het is een mooie stad die veel te bieden heeft, voor jong en oud. Het weekend in Leeuwarden zal je dus niet snel meer vergeten.

Bezienswaardigheden in Leeuwarden

Er zijn veel bezienswaardigheden in Leeuwarden. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen als je in deze mooie stad bent. Je kunt bijvoorbeeld een tocht over de Friese wateren maken met authentieke skûtsjes. De Grote of Jacobijnerkerk mag je ook zeker niet vergeten te bezoeken als je in Leeuwarden bent. Friesland staat natuurlijk bekend om de elfstedentocht. Deze tocht kan je ook lopend afleggen. Dit is zeker een aanrader. Daarnaast is het Keramiekmuseum Princessehof of het Friese verzetsmuseum ook zeker een bezoekje waard. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele bezienswaardigheden die deze mooie stad biedt Tevens zijn hier veel activiteiten te vinden die geschikt zijn om met jouw hele gezin te doen. Leeuwarden is dus ook leuk om met kinderen naar toe te gaan. Je kunt dan bijvoorbeeld naar Aquazoo, de kartbaan of Monkey Town gaan Er is hier voor ieder wat wils te beleven.

Verblijf in Leeuwarden

Er zijn verschillende hotels te vinden in Leeuwarden waar je heerlijk kunt verblijven. Tevens zijn er verschillende Bed and Breakfasts te vinden. Als je voor een Bed and Breakfast kiest, dan is De Thuiskamer een leuke locatie om te boeken. Deze locatie heeft twee prachtige kamers met een geweldig uitzicht en ’s morgens krijg je een echt Fries ontbijt geserveerd.

Gezellig centrum in Leeuwarden

In het centrum van Leeuwarden kan je urenland winkelen. Tussendoor kan je op een van de vele terrasjes genieten van een drankje met bittergarnituur of een gebakje. En als dat nog niet genoeg is, kan je ook nog kiezen uit een van de vele verschillende restaurantjes. Je komt hier dus zeker niets te kort.

Spreekt dit alles jou aan, boek dan snel een weekendje weg in Leeuwarden. Het weekend in Leeuwarden zal jou zeker bevallen en je wilt vast en zeker nog eens een keer terug. Heel veel plezier!