Reizen, roadtrippen, kamperen, het zijn allemaal voorbeelden van reizen waarbij je vervoersmiddel erg belangrijk is. Vaak is dit een auto. In dit artikel kun je vinden hoe je het beste voorbereid kunt zijn op pech onderweg, binnen of buiten Nederland.

Check je auto voordat je vertrekt

Laten we bij het begin beginnen. Het is belangrijk om voordat je vertrekt gewoon even je auto te checken. Dit kun je zelf doen, maar wanneer je gaat voor een professionele check is het ook mogelijk om dit even door de dealer of door een garagehouder te laten doen. Zo weet je zeker dat je helemaal klaar bent om op reis te gaan en vermijd je grote risico’s op pech onderweg.

Autoverzekering afsluiten

Belangrijk is het om te kiezen voor een goede autoverzekering wanneer je op autovakantie gaat. Dit zorgt ervoor dat je niet voor onverwachte hoge kosten komt te staan. Bij het afsluiten van een verzekering is het van belang goed te kijken wat wel en niet verzekerd wordt. Vooral wanneer je naar het buitenland gaat, is dit belangrijk. Vervangend vervoer wordt bijvoorbeeld niet door elke verzekering gedekt. Door hier even goed naar te kijken, kom je niet voor verrassingen te staan.

Zorg er daarnaast voor dat je je groene kaart meeneemt. Op deze kaart staan alle gegevens die van belang zijn bij pech of schade aan de auto, zoals je polisnummer. Deze kaart is het bewijs dat je verzekert bent. In sommige landen is het zelfs verplicht deze kaart mee te nemen! Op deze kaart is tevens te vinden in welke landen jouw autoverzekering dekking biedt.

Schade

Verschillende vormen van schade komen voor. Zo is een lege accu een veel voorkomend probleem. Verstandig dus om altijd even te checken of je je lichten uit hebt staan wanneer je de auto verlaat! Ook een klapband komt geregeld voor. Zorg er dus altijd voor dat je een reserveband bij je hebt. Tot slot is autoruitschade is een vervelende vorm van schade. Daarnaast komt het natuurlijk altijd op een ongelegen moment. De autoruit vervangen is dan van belang, voordat de schade nog groter wordt. Een goede tip voor het autoruit vervangen bij autoruitschade is Glasgarage.nl. Ze zijn gevestigd op maar liefst 90 plaatsen in heel Nederland en zijn 24/7 bereikbaar!

Kortom, vermijd risico’s en ga goed voorbereid op pad! Zo ga je een fijne vakantie tegemoet.