Kans op buitenlandse vakantie lijkt kleiner te worden

In deze bijzondere tijden vragen veel mensen die toch het liefst op vakantie willen, zich af of je nu wel of geen vakantie moet gaan boeken voor de zomervakantie. Een terechte vraag, want er is nog veel onbekend, zo valt te lezen in menig online magazine over vakantie naar Thailand of andere zonnige oorden, zoals de stranden van Italie, Griekenland of een idyllisch oord in het Caribisch gebied. Om meteen maar met de deur in huis te vallen: de kans dat je op zomervakantie kunt dit jaar, lijkt kleiner te worden. Ook wanneer er wel toestemming is, zullen veel toeristen terughoudend blijven omdat buitenlandse attracties, pretparken en restaurants veelal gesloten of slecht beperkt toegankelijk zullen zijn.

Een vakantie in Nederland is altijd een optie

We lazen in een online magazine over vakanties wereldwijd dat een vakantie naar Thailand of een bezoek aan de stranden van Italie misschien lastig wordt. Maar dat betekent niet dat dit soort zonvakanties nu al van de baan is. Wil je via een reisbureau, een online aanbieder of een online magazine met reisbestemmingen een zonvakantie of strandvakantie boeken, dan is het zeker nog niet te laat.
Dit jaar vakantie vieren in Nederland is sowieso een alternatief dat je kunt overwegen. Nederland is een prachtig land met veel onbekende toeristische plekjes, die veel Nederlanders zelf niet kennen. Zo kun je in veel regio’s in Nederland gewoon een vakantiehuisje boeken. Maar ook de vakantieparken, onder meer in Zeeland, kijken volop naar de mogelijkheden om toeristen (al dan niet beperkt) komende zomer toe te laten. En ten slotte is er natuurlijk nog de mogelijkheid om een hotel of wellicht een leuke camping in eigen land te boeken.

Met de auto of het vliegtuig weg, kan dat?

Een andere mogelijkheid die ruimte biedt voor vakantieliefhebbers, is om een autotocht door Europa te maken, bijvoorbeeld naar Duitsland, de Belgische Ardennen, de stranden van Italie of het mooie Denemarken. Natuurlijk is het nog wel de vraag of de landen vrij toegankelijk zijn, dus doe hier goed onderzoek naar. Een vakantie naar Thailand, India of Australië zit er wellicht dit jaar niet in, dus daar moeten we genoegen mee nemen. Er worden namelijk nu al vluchten geannuleerd op vakantiebestemmingen voor komende zomer.

Cruisereizen, een mogelijk alternatief?

Ook veel cruisereizen zijn nu al geschrapt. Als alternatieve vakantie wordt varen dus ook lastig. Beter is het om zelf een zeilschip of motorboot te huren en daarmee in eigen land op pad te gaan. Of je deze zomer op vakantie gaat en zo ja waarheen, is dus nu lastig te zeggen. Mocht je dit jaar wel gaan, dan wensen we je in elk geval een ontspannen en veilige reis toe!