Een lekkerder gevoel is er niet; vrijheid. En hoe krijg je dat gevoel nou meer dan met een roadtrip in je eigen auto door Europa? En uiteraard, vrijheid is blijheid, maar je wilt ook niet onbeslagen ten ijs komen neem ik aan? Bereid je dus goed voor voordat je een roadtrip gaat maken. 

Stippel je route uit

Als je ongeveer weet waar je naar toe wilt kan je verder gaan voorbereiden. Zoek op welke regels in het land van bestemming gelden. Heb je een vignet nodig in het land? Moet je een milieusticker aanschaffen? Of moet je, zoals in Frankrijk, een blaastest bij je hebben? Controleer ook waar de brandstof het minste kost, dan kan je van te voren kijken waar je wel en niet moet tanken.

Accommodatie

Neem je je eigen tent mee, slaap je in een bungalow of zoek je elke keer een ander hostel op? Voor alle opties geldt; in de zomervakantie is het ontzettend druk. Als je graag een specifieke camping of hostel wilt bezoeken is het wellicht handig om van te voren te reserveren. Maakt het je niet veel uit? Ga dan lekker op de bonnefooi, het zoeken naar een slaapplek heeft ook wel wat.

Toiletpapier

Het klinkt misschien gek maar neem toiletpapier mee voor onderweg. Lang niet elke toiletgebouw langs de kant van de weg is een waar plaspaleis met toiletpapier. 

Bereid je auto voor

Geef je auto eens een grote beurt. Ververs olie en check of je genoeg koelvloeistof en ruitenwisservloeistof hebt en neem gelijk wat extra mee voor onderweg. Verder is het verstandig om een (tijdelijke) pechhulp verzekering af te sluiten voor het geval je toch stil komt te staan. 

Bespaar vooraf

Een vakantie is al duur genoeg dus bespaar voor je reis zodat je meer kunt uitgeven tijdens je reis. Een belangrijk punt is je autoverzekering vergelijken. Iedereen wilt toch graag een goedkope autoverzekering? Je autoverzekering vergelijken kan je het beste via een vergelijkingswebsite doen, zo zie je in één oogopslag de meest goedkoopste autoverzekering van Nederland.