Een van de meest irritante geluiden is het gezoem van een mug. De lente en de zomer zijn geweldig, maar dat de muggen weer uit hun winterslaap komen is een heel groot nadeel. De warme zomernachten kunnen verstoord worden door een zoemende mug die maar bij je blijft vliegen. Gelukkig zijn er de afgelopen jaren veel verschillende middeltje bedacht en uitgevonden om muggen op een afstand te houden en dat ze geen voet in jouw huis meer zetten. Wij gaan jou in deze blog een paar verschillende huis, tuin en keuken middeltjes geven.

Huis tuin en keukenmiddeltjes

Een middel wat je kan gebruiken in gerechten, in je thee en kan kweken. Dat heb je zeker weten thuis; verse munt! Munt is een geur wat muggen echt verschrikkelijk vinden. Zet dus een plantje op verschillende plekken neer in je huis, hierdoor houd jij de muggen wel buiten. Een ander huis, tuin en keukenmiddeltje wat je vast wel in je tuin hebt staan is lavendel. Dit is dan ook een geur die muggen niet uit kunnen staan. Een drupje lavendelolie in bijvoorbeeld een diffuser kan al genoeg zijn om muggen buiten te houden. Maar het is ook altijd mogelijk om lavendelolie of bodylotion met lavendelgeur op te smeren.

Doe alle lichten uit en ventilator aan

Je hebt deze tip vast wel eens gehoord, en ja het werkt echt! Probeer de lichten uit te doen als je in bed licht. Haal voor de zekerheid een klein lampje om bijvoorbeeld een tijdschrift of een boek te lezen. En vermijd grote felle lampen. Want muggen die komen echt op het licht af. Als er weer eens een hittegolf in Nederland is dan heb jij vast de waaier al aan staan! Maar laat de waaier voor de zekerheid op de kamer, het is namelijk een ideaal middel om muggen bij je weg te blazen.

Deze tip is echt geweldig

Een tip die zeer gemakkelijk is, omdat je het zelf op kan spuiten of smeren is toch wel deet. Dit is een middeltje dat insecten, dus ook muggen uit de buurt houdt. Deet kun je in een spray-, gel- en lotion vorm vinden. Daarnaast heb je ook nog verschillende procenten op de verpakking staan. Dit percentage geeft aan hoe sterk de bescherming tegen insecten is. Ben je op zoek naar Deet? Neem dan eens een kijkje bij Careplus Shop. Hier vind je veel soorten Deet met als hoogste beschermingspercentage 50%. Daarnaast heb je ook nog varianten van 40% en 30%. Zorg dus van tevoren dat je weet welk percentage jij nodig hebt. Deet is ook erg handig om mee te nemen wanneer je bijvoorbeeld gaat kamperen. Op deze manier ga je met een veilig gevoel op reis en word je niet lek geprikt!