De beste vakantiefoto’s met je smartphone

Een spiegelreflexcamera was voorheen dé oplossing om op vakantie de mooiste foto’s te maken. Maar het is nogal onhandig om zo’n grote camera mee op reis te nemen. En daarbij zijn deze ook erg duur in aanschaf. Hoe maak je dan mooie vakantiefoto’s? Met een nieuwe smartphone zoals bijvoorbeeld de Iphone X of de huawei P20.

Welke smartphone?

Smartphones komen steeds met betere camera’s die ook geschikt zijn voor fotografie bij minder licht. Maar dit komt wel met een prijs: de meeste toptoestellen hebben goede camera’s waar je ook de hoofdprijs voor betaald. Zo ben je meestal honderden euro’s kwijt voor een los toestel. Je kunt er voor kiezen om een abonnement te nemen zodat je niet altijd met een toestelprijs zit opgescheept. iPhones hebben bijvoorbeeld zeer goede camera’s maar kosten in aanschaf veel geld. Het laatste model van iPhone, de iPhone X, is één van de beste smartphones op dit moment. Helaas ook de duurste. Maar er zijn gelukkig andere manieren om een toestel te halen, je kunt de Iphone X bij KPN krijgen bij een abonnement. Een ander toptoestel op dit moment is de huawei P20 met dubbele camera’s. Dit is zo gemaakt om het beste resultaat uit een foto te verkrijgen. De Huawei P20 is net als de Iphone X ook verkrijgbaar bij een abonnement. Erg handig als je niet meteen een groot bedrag kunt of wilt uitgeven aan een telefoon.

Instellingen

Zorg dat je de camera van je smartphone uit je hoofd kent met alle instellingen die daar bij horen. Standaard staan de instellingen op automatisch, maar voor het beste resultaat kan je het beste zelf de instellingen handmatig instellen. Een langere sluitertijd kan zorgen voor een mooi effect bij bewegende objecten zoals een waterval, een racewagen, noem het maar. Een korte sluitertijd zorgt juist dat een bewegend object scherp op beeld staat. Zo bepaal jij hoe een foto wordt opgeslagen.

Statief

Om heel goede foto’s te krijgen kan je kiezen voor een statief. Als het erg donker is, is het erg moeilijk om zelfs met de beste smartphone camera een degelijke foto te maken. Om zoiets voor elkaar te krijgen heb je een erg lange sluitertijd nodig. Dat gaat niet lukken vanuit je handen omdat je simpelweg teveel beweegt, hoe goed je je best ook doet om de camera stil te houden. Koop een statief om prachtige foto’s in donkere scenes te schieten. De duurdere toestellen bieden vaak een professionele modus aan die dit mogelijk maken. Geniet van je foto’s!