Het is een droom voor bijna iedereen, een bezoek brengen aan het schitterende New York, the city that never sleeps. Maar hoe plan je dat nou? Wanneer koop je jouw vliegtickets, en neem je dan een pakketreis of boek je jouw hotel los van je vliegticket? Wat wil je allemaal gaan doen en wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in New York? Maar ook wat komt er nog meer bij kijken, want als je naar de Verenigde Staten wil heb je bijvoorbeeld een ESTA nodig, maar ook een koffer met TSA-slot.

new york

Een goede voorbereiding

Veel musea in New York kun je gratis of tegen een gereduceerd tarief bezoeken op bepaalde dagen en tijdstippen. Neem vooraf even een kijkje op de websites van de musea die jij wil bezoeken, want dit kan je zo wel een paar tientjes verschil uitmaken. Wil je veel bezienswaardigheden tijdens jouw New York stedentrip bezoeken? Een New York Pass is dan meer dan het overwegen waard. Met deze pas kun je ook gratis gebruik maken van de hop-on-hop-off bus die het hele centrum van de stad doorkruist, en eveneens heb je fast track entry bij heel veel attracties.

Ga jij voor een helikoptervlucht over Manhattan dan kun je deze het beste vooraf thuis al reserveren. Deze zijn vaak al ruim van tevoren allemaal volgeboekt dus op tijd een datum vastzetten is wel een vereiste.

Tijdsverschil

Het grote voordeel van naar New York gaan is misschien wel het tijdsverschil, het is er 6 uur vroeger dan bij ons, dus wanneer je aankomt heb je vaak nog een hele dag te besteden in de stad. Heb je geen zin om te lopen in New York dan kun je voor een paar dollar de metro nemen. Deze brengt je zo van de ene wijk naar de andere. Let wel op met het weer, het kan in New York zo maar omslaan van een ik-loop-lekker-in-mijn-t-shirt-dag naar crap-it’s-starting-to-rain-dag.

Goedkope tarieven vinden

Een vlucht naar New York is zo gevonden, wil je echter niet de jackpot ervoor betalen dan kun je het beste even een tijdje de tickets in de gaten houden en met vliegvelden spelen. Vaak scheelt het je al de helft van de prijs door iets eerder of later te vliegen of te vertrekken van een andere luchthaven. Hotels zijn er eigenlijk altijd wel genoeg te vinden, ook hier geldt hetzelfde als voor het zoeken naar de vlucht, speel een beetje met locaties en je keuze is reuze.

ESTA aanvragen

Voordat je naar New York gaat moet je er zeker even aan denken een ESTA aan te vragen. Doe dit ook minimaal 3 dagen voor vertrek. De ESTA kost $14 en is voor twee jaar geldig.

Welcome to NY, the city that never sleeps!