Terwijl je onderweg bent zullen er onvoorziene omstandigheden zijn die jouw budget aantasten, zoals gemiste vluchten, een verloren camera of een wijziging in plannen waardoor je extra moet betalen voor accommodatie. Je kunt dit soort dingen niet vermijden, maar je kunt ze wel deels inplannen. Je kunt voorbereid zijn, het budget kennen en ervoor zorgen dat je je reizen kunt betalen. Hier vind je vijf manieren om ervoor te zorgen dat je nooit zonder geld komt te zitten op je reis.

Weet waar je geld aan wilt uitgeven

Kies waar je op reis je geld aan uit wil geven. Het is vaak verstandig om niet te veel geld uit te geven aan accommodatie, rondleidingen of zelfs vervoer. Je vindt de goedkoopste accommodatie in de buurt en vaak kun je naar veel plekken lopen of een fiets huren. Misschien wil je juist je geld wel uitgeven aan eten en drinken. Als je al je maaltijden in een hostel keuken kunt maken, dan is een klein voedselbudget iets voor jou. Als je elke avond van de week Couchsurfing plant, hoef je geen rekening te houden met accommodaties. Dan kun je dus meer geld uitgeven aan eten… Wees dus realistisch over wat je wil doen tijdens je reis en met je budget.

Onderzoek en plan voordat je vertrekt

Als je jezelf kent en weet waar je geld aan wilt uitgeven, is het gemakkelijk om een ​​goed budget te creëren dat je voor de duur van je reis dekt. Dit is waar onderzoek voor vertrek om de hoek komt kijken. Ga je rondleidingen of kooklessen volgen? Ga je bungeejumpen of de hele nacht dansen in een club? Zodra je je interesses kent (in ieder geval een beetje), kun je je budget bepalen.

Besteed veel tijd aan het lezen van gidsen en het zoeken naar informatie over prijzen. Je kunt zelfs een ingewikkelde spreadsheet samenstellen van hoeveel je elke dag op verschillende plaatsen zou willen uitgeven op basis van hoeveel je kan besparen.

Je hoeft echter niet zo gek te doen als je je reis plant, want er is zoveel informatie online beschikbaar over prijzen. Je kunt letterlijk de prijs Googlen voor alles wat je maar wil doen!

Te vaak zie je reizigers overrompeld worden door onverwachte kosten en hun budget overschrijden. Natuurlijk zal er altijd iets gebeuren dat niet te voorspellen is, maar mensen worden meestal overrompeld door dingen die ze hadden kunnen voorzien. Wees niet zoals deze mensen. Doe je onderzoek, plan vooruit en vermijd de valkuilen die je veel eerder (en veel armer) dan je wil naar huis sturen.

Stel jouw ideale budget samen

Maak een budget voor wat je denkt dat je reis gaat kosten. Schrijf alle dingen op die je wilt doen, waar je ze wilt doen en hoeveel ze gaan kosten. Houd rekening met eten, verzekeringen, vervoer, vluchten, accommodatie, drank, activiteiten en al het andere waarvan je denkt dat het relevant is.